Pretty Goddamn Wierd Isn't It?

4.0
The Spirit er blevet sablet ned overalt, hvor den er kommet frem men efter min mening er The Spirit en herlig og selvironisk tilføjelse til superheltegenren.

Filmen er lavet af Frank Miller og mange af de visuelle godbidder som Rodriguez kastede af sig i 2005 er stadig med her, omend en anelse mere legesygt.

Filmen er mærkelig og nemt en af de film man elsker at hade. Og lad mig i samme åndedræt sige, at hvis traileren blot viste en smule af den sorte humor, der gennemsyrer filmen havde jeg heller ikke set den. Filmens campede tone (som f.eks. under The Spirits voice-over) er jo som taget ud af den gamle Batman tv-serie og jeg tror det campede udtryk samt den befriende humor kom bag på mange af dem som forventede endnu et mørkt stykke af superheltens skyggesider (hvad traileren jo lagde op til).

Men i stedet får man et uhyre syret portræt af superhelte-universet og i visse tilfælde kan det grænse direkte over i meningsløshedens land men Millers legesyge manuskript samt hans forståelse for (tegneserie)mediet gør at det hele ryger ned, uden man får noget galt i halsen.

En stor del af æren skal tilskrives Gabriel Macht og Samuel L. Jackson. Macht bringer minder om Adam Wests velmærksdage som The Spirit mens Samuel L. Jackson har en af sine bedste roller i umindelige tider som den gale Octopus (der har et meget anstrengt forhold til æg)

Jeg er meget ked af det, men jeg synes at The Spirit var et fremragende stykke underholdning, ikke mindst pga. den fuldstændig absurde humor og tager superhelteuniverset tilbage til mere useriøse rødder uden dog at forfalde til rendyrket kitsch og det kunne man også godt trænge til.

Lægger på grænsen til de 5 stjerner, men den får 4 store
The Spirit