Livsbekræftende og ikke til at ryste af sig

5.0
Jeg kan kun anbefale denne film. Lad VÆRE med at afvis den, fordi du mistænker, at det er en tør dokumentar. Denne film viser netop, hvori dokumentarens styrke ligger - når virkeligheden slår alle dramaturgiske kneb.

Det er ikke til at sige, hvor de får modet fra - men det har de sgu, de vj's, der i Burma sniger sig rundt med videokamera for at dokumentere en samfundsstruktur, der er absurd. Disse undercover-journalister er eneste håb for at give omverdenen et indblik i et samfund uden ytringsfrihed og forsamlingsfrihed og frie medier. De står i spidsen for en revolution, der kalder på simple menneskerettigheder.
En utrolig vigtig film, som på en gang er forfærdende og livsbekræftende. Forfærdende i dens emne, livsbekræftende fordi folket beskrives som en masse med energi og styrke og kraft, som ikke kan kontrolleres. Der skal kæmpes!

SE DEN I BIOGRAFEN. Så vil du aldrig glemme scenen, hvor munkene, som ellers konsekvent ikke blander sig i landets politik, stiller talstærkt op i deres orange dragter for at demonstrere tavst.

En af de film, der ændrer dig en lille smule!
BURMA VJ