Herlig variation af en klichégenre

4.0
Ved første øjekast på plakaten ligner "My Best Friend's Girl" endnu en sød, forglemmelig gang romantisk komedie, men filmen er faktisk en herligt respektløs variation over genren. Hovedpersonen er en yngre mand, som er så dygtig til at score piger, at han tjener penge på det. Han har nemlig specialiseret sig i at hjælpe andre mænd ved at lægge an på deres udkårne og så opføre sig som et så dumt svin, at de løber tilbage i favnen på den anden fyr. Og det går fint, indtil han lover at hjælpe sin bedste ven, men selv falder for pigen.

Præmissen er selvsagt langt ude, men "My Best Friend's Girl" tager klicheen om, at kvinder falder for det dumme svin, men vil giftes med den søde fyr, og kører den helt ud over kanten. Det er en virkelig morsom film - med en humor, som er grovkornet, vulgær og sexfikseret, men uden at det er "American Pie"-stil eller en SuperFreaks-film. Humoren i "My Best Friend's Girl" er nemlig noget mere verbal, med mange fine one-liners og et par virkelig fantastiske ordvekslinger. Og ikke mindst flere versioner af daten fra helvede samt en meget fascinerende opskrift, hvordan man skal gøre, hvis man virkelig ønsker at hærge et bryllup.

Jordan Cahans manuskript er usædvanligt veloplagt, og selv om Howard Deutch ikke er verdens største filminstruktør, lykkes det ham faktisk også at få den romantiske del af filmen til at fungere, samtidig med at den er så aggressivt morsom.

I hovedrollen gør Dane Cook det glimrende i en rolle, som er sværere, end den ser ud til. Der er en fin balance i at skulle være et ualmindeligt dumt svin og alligevel vinde tilskuernes sympati. Og Kate Hudson er et godt valg som pigen, der får ham på glatis - en Cameron Diaz-agtig rolle, som Hudson klarer i charmerende fin stil, bl.a. med en herlig sekvens som dinglende fuld. Lizzy Caplan gør sig også bemærket som Hudsons lidt sære veninde - endnu en genrekliché - men blandt birollerne er det Alec Baldwin, der stjæler showet som Cooks far, der er professor i kvindeforskning, men lige så slem som sin søn. Baldwin er simpelt hen forrygende og ser ud til at more sig strålende med at være den ultimative gamle gris.

"My Best Friend's Girl" er en glimrende variation i en genre, hvis klicheer den faktisk følger, samtidig med at den udfordrer dem. Men den er under alle omstændigheder en herlig gang underholdning, hvis man er til kantet humor, der udfordrer normerne, og forstår at sætte pris på en velskrevet tilsvining.
My Best Friend's Girl