Gribende!

5.0
Så denne film i USA og var godt "underholdt" hele vejen igennem.

Det er altid en kunst at levere en blockbuster om noget der virkeligt er hændt, da publikum nødigt skal kede sig undervejs med det ene velkendte fakta opstrømmende efter det andet.

Undertegnede er ganske vist blot i tyverne og har ikke studeret historien bag filmen nærmere. Men det er betagende at få fortalt en så vigtig historie, uden at føle at skuespillerne tager hele showet. Samtlige på settet spiller fantastisk og selvom jeg generelt sværger til at krigsfilm skal laves på de sprog der hører til historiens omgivelser, så virkede det ganske godt i Valkyrie med bl.a. Tom Cruise på rollelisten.

Fortællingen er fængende og spændingen bliver holdt undervejs. Ja, man sidder næsten helt og bliver så fanget af måden filmen fortælles på, at man glemmer at huske hvad der virkeligt skete.

En yderst seværdig film og en vigtig beretning. En 'forfriskende' film om Anden Verdenskrig, vinklet fra en side man sjældent tænker over i forbindelse med disse hårde tider for verden.

Og netop som man troede at historierne om Verdenskrigene var ved at være fortalt, dumper denne film op som nok skal skabe grobund for en masse anderledes vinklede historier af slagsen.
Operation Valkyrie