Hammerslag! ... uden penetration

3.0
Hvis man taler effekt, så er The Strangers en vinder. Uden at svælge for meget i japansk inspiration eller teenage horror så formår den på sin helt egen facon, at få adrenalin-niveauet op på faretruende højder. Så ubehagelig at man overvejer, om man overhovedet føler sig underholdt. Se den for guds skyld ikke som opvarmning til en bytur.

Men effekt er også det bedste der kan siges om The Strangers.

Dels bestræber den sig på at være så absurd at man skuffes. Der er et rungende tomrum som mangler en pointe, et motiv, et budskab - bare ét eller andet. Jeg kan i hvert fald ikke finde det.

Og dels er den med sin sofistikerede teknik og afstand fra overkill også en film som appellerer til sit upmarket publikum. Og så bliver den manglende substans yderligere fremtrædende.

Og dels så er det efterhånden så plat at basere rædsels-fortællinger på "inspired by real events". Komplet unødvendigt at understrege autenciteten og "det kan også ske for dig". Samme bøf som bl.a. Wolf Creek begik.

Men, hold da op hvor er den tarvelig ubehagelig. Er man til genren, så se den. Mangler man lidt action, så prøv efterfølgende at se Vacancy.

(check også min filmblog: http://sekundet.blogspot.com/)
The Strangers