Bridget Jones for 14-årige

2.0
Det sker faktisk ret sjældent, at jeg ser en film, som jeg helt basalt har svært ved at forholde mig til. Men sådan én er "Angus, Thongs and Perfect Snogging", for den er simpelt hen fnisende og hvinende på et niveau, hvor jeg slet ikke kan være med. Jeg er så også rimeligt langt fra filmens målgruppe af tween- og teenagepiger. :-)

Den er baseret på et par bøger af den engelske komiker Louise Rennison, som med succes har omformet Bridget Jones-dagbogsformatet til et teenagepublikum. Indtil videre har hun udgivet ni bøger i serien "The Confessions of Georgia Nicolson". Georgia og hendes veninder er 14 år gamle, og deres verden består af romantiske drømme om de lækre fyre samt kamp med velmenende forældre og belastende småsøskende.

Det er en type film, som findes i et nærmest uendeligt antal amerikanske varianter, men her har den sin helt egen charme i at være enormt engelsk. Det giver altså noget, at replikker som "My little sister is bonkers" eller "The snogging was wicked" bliver udtalt på den helt rigtige måde.

Samtidig er det dog en tynd kop te. Lad gå med, at den er episodisk i stilen - det kommer naturligt af dagbogsformen. Men den forcerede humor virker ikke altid, og hvis nogle synes, Helen Fielding var primitiv i sin skildring af kvindekønnet, så skulle de altså bare se denne her. "Angus, Thongs and Perfect Snogging" har godt nok et par opbyggelige pointer, om at det er o.k. at være den skøre pige, der spiller luftguitar, og at man skal opføre sig ordentligt og ikke være en intrigant sæk. Men de bliver stadig pakket ind i en selvcentreret verden, hvor alting til sidst løser sig på lidt for forunderlig vis.

Den er ellers lavet af kvinden bag "Bend It Like Beckham", Gurinder Chadha, men der er mindre bid her. Selv om Georgia Groome i øvrigt spiller charmerende kækt i hovedrollen.

Og så vil jeg i øvrigt gerne vide, hvem hulen der har fundet på, at man skulle hente inspiration fra sen-70'erne til den tåbelige danske titel? "Fed burger med det hele", siger jeg bare.
Hormoner, hængerøve og hårde bananer