Filmnørden anmelder Zohan

4.0
Humoren er plat som altid, når Adam Sandler er involveret, men i You Don't Mess With The Zohan leverer han sine jokes med en varme, som man slet ikke er vant til fra Sandler. Det gør at filmens platte jokes, virkelig ér morsomme, som eksempelvis når Zohan bogstaveligt talt krøller dj'en sammen på en funky New Yorker-natklub, kun for at overtage dj-pulten og smide klam 80'er-pop på og efterfølgende scratche vinylerne med sit lem, mens samtlige kvinder på klubben bare vil ha' ham. Det er plat, men ikke desto mindre sjovt og hemmeligheden ligger i Zohans karakter. Ganske vist er han fuldstændig overlegen i ALT hvad han gør, men han er også et åbent menneske, der på en ganske rar og til tider naiv måde, forsøger at indordne sig og gøre alle omkring ham glade.

Et helt andet aspekt af filmens humor, er den åbenlyse terror-satire. Sandler tager så hårdt pis på konfilkten mellem Israel og Palæstina, at man skulle tro han var på både Mossad og PLO's Most Wanted-lister. Finten er at han gør det på en måde, der er helt ufarlig samtidig med at han banker beskeden ind med syvtommersøm: konfilkten mellem de to lande er uundgåelig, men den bliver håndteret helt åndssvagt! En imponerende bedrift fra Sandlers side, efter Filmnørdens beskedne mening.

Du løber måske skrigende bort når du hører navnet Adam Sandler (det plejer Filmnørden ihvertfald at gøre), men gi' alligevel You Don't Mess With The Zohan en chance. Slug en bid af din stolthed og forvent platte sex-jokes - så skal Zohan nok gi' dig et smil på.

Filmnørdens karakter: Let, plat og sjov

http://www.filmnoerden.com/
Zohan