The Clint-Meister

5.0
Historien om Walt, den gamle soldat og ærkeamerikaner som er alene efter konens død. Han er aldrig kommet til at kende sine to børn og er i det hele taget vred og ensom. Men skæbnen vil at han lærer de asiatiske naboer at kende og dermed begynder hans sidste rejse. Umiddelbart meget forudsigelig historie, som vi har hørt mange gange før.
Men Clint gør selvfølgelig forskellen. Hans portræt af Walt er fremragende. Mimikken, de umiskendelig misbilligende lyde og det mildest talt ligefremme sprog gør figuren fuldstændig troværdig. Dette er en film renset for klichéer men med bid og humor.
Traileren yder faktisk ikke filmen retfærdighed. Dette er nemlig ikke Dirty Harry-film. Det er en film i et roligt, men sikkert tempo, styret af Clint's fabelagtige evner som instruktør. Hvorfor begyndte han så sent, for alvor at instruere film!!?? Jeg håber han lever evigt.
Ved siden af Changeling blegner denne film scenografisk. Og de andre roller er bestemt ikke besat af store skuespillere. Men alligevel sad jeg bundet til skærmen - og helt ude på kanten af sædet mod slutningen.
Dette er filmen om at konfrontere sine dæmoner, at knytte venskaber, og om tilgivelse. Endnu en stor præstation af Clint, både foran og bag kameraet.
Gran Torino