Arketypisk

3.0
*mindre spoilers*

Arketypisk moderne politifilm om korruption og gruppementalitet i politiets egne rækker. Omdrejningspunktet er en irsk-amerikansk familie, hvor alle mændene er hos New York's Finest.

Storebror (Noah Emmerich) er chef for et politidistrikt i Bronx, hvor fire betjente bliver dræbt i et narkoraid. Lillebror (Edward Norton) bliver presset til at lede efterforskningen, selv om han har mentale skrammer fra en tidligere tvivlsom sag. Han finder så ud af, at det har forbindelser, til at der foregår noget skummelt på stationen, som bl.a. deres svoger (Colin Farrell) er involveret i. Og over det hele lurer brødrenes højererangerende far (Jon Voight), som bestemt ikke mener, den slags skal ud i offentligheden, men kan klares inden for politiets egne rækker.

Det er en historie, som er set mange gange før, men instruktør Gavin O'Connor holder den faktisk fint på sporet det meste af filmen. "Pride and Glory" er lavet med en god visuel sans for det skramlede og skumle Bronx, der skildres stemningsfuldt i blåtonet-dystre billeder. Det er desuden nogle supersolide skuespillere, instruktøren har haft at arbejde med, og de gør det fint - også selv om Farrell bare spiller endnu en version af sin standardrolle.

Desværre kører filmen af sporet til sidst, hvor der går lidt for meget macho i den, samtidig med at O'Connor ikke får samlet trådene ordentligt, hvilket giver en utilfredsstillende slutning. Og dermed går "Pride and Glory" fra at være en solid politifilm til en lidt ligegyldig politifilm.
Pride and Glory