Køb en kliché ...

2.0
Én af verdens mest populære chicklit-heltinder kommer til live i Isla Fishers skikkelse i denne filmatisering af de første to romaner i "Shopaholic"-serien. Den er skrevet af Sophie Kinsella (som egentlig er en engelsk journalist ved navn Madeleine Wickham) og handler som de fleste andre chicklit-bøger om en charmerende, men også lidt kikset heltinde, der kæmper med karrieren og især kærligheden. Hende her er så også hysterisk glad for at shoppe.

I filmen har hovedpersonen ændret nationalitet fra englænder til amerikaner, men ellers følger den vist bøgerne ret slavisk i en genre-stereotyp historie. Heltinden er i bundløs gæld på grund af sine shoppemani, men får på mystisk vis job på et magasin om privatøkonomi. Der får hun søreme en klog og lækker og rig chef, og hen ad vejen indser hun vist også, at det ikke er smart at skylde så mange penge væk. Gæt selv resten.

"Confessions of a Shopaholic" er en ganske rædsom formelfilm i en formelgenre, men den har dog tre gode sider. For det første gør Isla Fisher alt, hvad hun kan i hovedrollen - og eftersom hun har både charme og komisk talent, virker det forbløffende godt. For det andet er filmen rigtig pæn at se på - der er lagt meget arbejde i styling og kulisser. Og for det tredje har den en scene, hvor Fisher på imponerende overbevisende vis får forklaret, hvad der er så fedt ved at shoppe.

Resten er overgearet og ligegyldigt. "Confessions of a Shopaholic" er simpelt hen for overfladisk og letkøbt sammenlignet med de gode genreforbilleder som "Bridget Jones's Diary" eller "Sex and the City".
Confessions of a Shopaholic