Ikke uden min datter!

3.0
Et par amerikanske teenagepiger rejser til Paris på deres første ferietur på egen hånd. Knap er de dog landet, før de bliver spottet og bortført af en bande albanske gangstere, der styrer et skummelt netværk af prostitution og slavehandel. Men så er det jo heldigt, at den ene pige har en far, der er tidligere CIA-agent og ikke helmer, før han har fundet sin datter igen.

"Taken" er en hårdtpumpet actionfilm med et velkendt plot om manden, der graver dybt ned i den seksuelle underverden for at redde en ung pige. Her spillet af Liam Neeson, som er et meget stort plus for filmen. For han er en virkelig overbevisende sammenbidt cool helt, der med særdeles voldelige midler følger i fodsporene på bl.a. Jack Lemmon i "Missing" og Nicolas Cage i "8mm". Filmens andet plus er, at den også er fermt skruet sammen rent teknisk. Instruktør Pierre Morel afvikler historien i et højt tempo med mange gode actionscener og fine nattebilleder fra Paris.

Til gengæld er historien så ikke videre overbevisende. Den er som nævnt set før, og filmen snubler da også over et par klicheer undervejs, indeholder et par halvstore plothuller - og skildringen af det besværlige forhold mellem helten, datteren og den fraskilte kone, som filmen starter med, bliver i sidste ende ikke rigtig brugt til noget.

Det er en fransk produktion, og derfor er det egentlig lidt sjovt, at "Taken" giver et så kynisk billede af et korrupt og perverst Paris. Men derudover er den mest interessant, hvis man tænder på flot action alene - eller er fan af Liam Neeson.
Taken