Fed film

5.0
HELE INDLÆGGET KAN INDEHOLDE EVT. SPOILERS!!

Hvis jeg til en filmaften sagde, at jeg vil vise en film, hvor 99 % af filmen foregik i samme scene (terningerne er så ens, at man næppe har brugt mere end én som kollise), vil de fleste nok tænke, at det vil da være det mest røv syge af alt.
Men alt andet er tilfældet med Cube, hvor man på intet tidspunkt lægger mærke til, at filmen "kun" har i alt 7 aktører og 1-2 scener. Det er den simpelt hen for spændende til.

Filmen er utrolig spændende, nervepirrende og uhyggelig, og samtidig også lidt noget nyt. Og ligesom med andre film af ligende handling og genre, så skildres meneskets egoisme og dumhed rigtig godt her, hvor filmen i ekstrem stor grad illustrerer, at man når længst med samarbejde.
Var det ikke for den førstes geniale trick med støvlen (som så viste sig ikke at være brugbar i alle rum), og senere matematik-geniets geniale udregninger (og med hjælp fra den handicappede), var de sikkert alle sammen død lang tid før.

Dog undrer det mig rigtig meget, at de fleste "starter" et sted, mens 1 (eller 2, jeg kan ikke lige helt huske det) starter et andet sted, langt fra de andre. Og dette får man ikke svar på hvorfor. Og da terningen har over 10.000 rum, kunne der jo være mange flere mennesker inde. Måske sågar et eller flere hold, ud over dem vi følger i filmen.

Mange elsker film med åbne slutninger uden "2'ere", og film der bare generelt lader seeren skulle tænke over mange af tingene. Det er for mig alt for skole/gymnasie-dansktime-agtig for mig. Jeg ser IKKE film for at skulle analysere den men for at blive underholdt! Jeg må sige, at film med åbne slutninger altid trækker ned, da jeg "hader" at skulle forestille mig selv, hvordan en film slutter. Og ligesom med alle andre "åbne" film, irriterer det mig også her, at vi dels ikke ved noget om plottet, dels ikke ved om de 2-3 sidste også når ud.
Var det ikke for denne lidt for åbne slutning for min smag, hvade den sneget sig op på 6 stjerner.
Cube