Overvurderet og dårlig

2.0
"Fuglene" er så abstrakt lavet (ikke selve handlingen, den er let nok at forstå, men filmen), har så dårlige effekter, og slutningen så åben, at det nærmer sig undervisningsmateriale. For de film man får vist i skolen og gymnasiet osv., ER netop dårligt lavet film, med åbne slutninger, abstrakt opbygget, og som nævnt er så dårlige, at tilskueren selv skal mærke de følelser, filmen vil have frem i en. En god film får altså selv følelserne frem hos publikum, som den vil have frem, og kræver ikke at publikummet skal overanstrenge sig og over analysere filmen.

Fugleangrebene er så dårligt lavet, at de nærmest ser naturlige ud. Filmen er ydermere på INGEN måder uhyggelig. (og jeg er da ellers ekstrem let at gøre forskrækket, specielt med film) Eller jo, der var vist én enkelt scene, hvor man mærkede en lille smule uhygge. Men det var blot for at blive udløst af endnu et dårligt lavet fugleangreb. Jeg ved ikke hvordan de er lavet, men det ser ud som om at man har lavet et "2-lags film", hvor det ene lag består af et fuglekaos, hvor man bare har sluppet en masse fugle løs. Okay, jeg ved godt at man ikke kan forvente de store effekter af en film fra 60'erne, men dengang havde man altså en større passion for at lave gode film, end tilfældet er i dag - selvom at 60'erne langt fra er det bedste filmårti.
Og som "antaeus" nævner, så er der altså adskillige scener, hvor personerne opfører sig direkte dumt. En scene jeg bed mærke i, som "antaeus" også nævner, er den hvor hovedpersonen går op ad trappen, og ind i det rum hvor hun hører en masse fugle. Hun går ind i rummet, og smækker døren bag sig, i stedet for at gøre det uden for rummet, for hun havde på det tidspunkt rigelig med tid og plads til at komme ud igen.

Slutningen er et kapitel for sig selv. Ingen forklaring på fuglenes adfærd (dog har jeg læst noget om en epidemi, men det er ikke noget der nævnes i selve filmen). Og som jeg har nævnt før i andre anmeldelser, så HADER jeg når film har en åben slutning! Det er ikke mig, men filmen der skal fortælle, hvordan det ender! Jeg har godt nok aldrig fattet hvad folk ser i film med åbne slutninger, men jeg syntes altså ikke det er sjovt at selv at skulle digte en slutning på en film. I så fald, så er det enden spild af tid af at se filmen, ellers også er det noget ens dansklærer vil have en til. Jeg ser film for at blive underholdt, og ikke for at lave en "hjemme-dansktime".

"Fuglene" er en kæmpe skuffelse, netop fordi at den har et så godt ry. Men det beviser jo bare, udover at alle har forskellige filmsmage, at man ikke skal stole på alle filmanmeldere, film"entusiaster" osv.
Fuglene