Satan på flaske

5.0
Efter de skuffende box-office resultater med sin karate/hekse/komedie/action-hybrid Big Trouble In Little China vendte John Carpenter tilbage, hvor han hørte hjemme: Det overnaturlige gys.

Filmen er anden del i Carpenters uofficielle "Apocalypse"-triliogi med et metafysisk plot, der omhandler tre videnskabsmand som finder en forseglet beholder med en mærkelig grøn væske, som åbenbart er Satan selv.

Selvfølgelig bliver noget af væsken spildt, og snart er vores hovedpersoner fanget i et mareridt, hvor de både må være på vagt overfor hinanden og en sær hob af mennesker (med selve Alice Cooper i spidsen).

Selvom filmens metafysiske plot nogle gange tager overhånd, er man hurtig til at tilgive dette pga. Carpenters fremragende sans for stemning, og hvor han får opbygget en ubehagelig dommedagsstemning, hvor farene kan lure overalt og truslen udefra pludselig kan bryde ud når som helst. Noget han også eksperimenterer med i sine to andre "Apocalypse" værker, nemlig den mesterlige The Thing og den uhyggelige In The Mouth Of Madness.

Men filmen er ikke kun et tungt og deprimerende sindsstykke, men også en gyselig omgang effekt-horror, hvor både zombier, genopståede lig og blod er at finde i rigelige mængder, men dog ikke så meget som i The Thing.

Det eneste negative, jeg kan sige om filmen, er at den nogle gange kører fast i sit mumbojumbo-plot med alt hvad der hører til af overskruet dialog og sætter kun en mindre skønhedsplet på en ellers fuldendt dommedagsfortælling.

Enhver gyserfan bør tjekke denne oversete perle ud, og specielt fans af The Thing bør hurtigst muligt opsøge deres nærmeste videopusher. 5 små stjerner til Carpenters flydende dommedagsprofeti!
I en kælder sort som kul