Endnu en Holocause-film fra 2008

4.0
2008 blev et ganske stort år for film med holocaust-tema.
Først kom Valkyrie med Tom Cruise. Så kom det Oscar-vindende drama The Reader med Kate Winslet, og nu kommer Defiance/modstand til Danmark. Holocaust-teamet er også det eneste de tre film har til fælles, hvis man ser bort fra, at både Defiance og The Reader benytter sig af engelsk med accent.
Defiance handler nemlig ikke om tyskere, men om jøder i Hviderusland, der er på flugt fra den tyske besættelse, og det er faktisk et spændende manuskript, men filmen lever desværre ikke helt op til historien. For selvom det er en god film, har den også sine minusser.

Det første lille minus ved den er accenten. Jeg synes det fungerende rigtig godt i the reader, men den irriterer sgu en lidt i længden i Defiance.
Et andet minus er, at der efter min mening ikke bliver fokuseret nok på hovedpersonernes fortid. Vi kommer ind midt i deres liv, og de vil helst ikke fortælle os noget om deres fortid, og det er rigtig synd, for det gør, at man får svært ved, at blive så rørt over filmen, som man kunne blive. Det er måske fordi, at de har valgt at fokusere lidt mere på de små roller, end de burde have gjord.
Som det 3. minus er den altså også en smule forudsigelig, da der er mange klicherer i filmen.

Men filmen har da også sine plusser:
Den er underholdende, velproduceret, flot filmet, med ganske glimrende skuespil og noget rigtig smukt musik.

Så hvis man kan bære over med dens minusser, kan man få en rigtig god og smuk filmoplevelse med Defiance.
Modstand