Middelalderromance med vampyrer

3.0
Tredje del af serien om vampyrer mod varulve er en slags prequel, der foregår i Middelalderen og fortæller historien om, hvordan kampen mellem de to racer for alvor begyndte.

"Rise of the Lycans" er egentlig en typisk tragisk middelalderlig kærlighedshistorie. Grevindens datter forelsker sig i sin fars mest betroede træl. Men da farmand finder ud af det, bliver han rasende og straffer hårdt. Her er adelen bare vampyrer i pladerustninger, og slaverne er varulve (som ikke længere kun løber på væggene, men nu også hopper i trækronerne).

Bill Nighy og Michael Sheen gentager deres roller fra tidligere film som henholdsvis vampyrfyrste og varulvehøvding, og Rhona Mitra er en glimrende tilføjelse som vampyrprinsessen. Det er en hårdpumpet, larmende film, som lige tager sig selv lidt for alvorligt, men ellers er rimelig effektivt lavet - stort set holdt i nattebilleder af glinsende rustninger, mudder og knurrende pelskugler.

"Rise of the Lycans" er så afgjort en slamfilm, men en ganske velfungerende og underholdende slamfilm. Hvis man har set de to første film i serien, er den et o.k. bud på halvanden times uforpligtende underholdning. Jeg er faktisk imponeret over, at det nu er lykkedes at holde et ganske acceptabelt niveau i hele tre film i "Underworld"-universet.
Underworld: Rise of the Lycans