Anderledes Road-movie

3.0
Så kom den endelig! Filmen som gang på gang er blevet udskudt af diverse grunde. Selvom dette har været en irritations-faktor for mange (inklusive undertegnet), sidder jeg tilbage i biograf mørket og føler at det måske har været en fordel for filmen at den først er blevet udsendt netop nu. Som mange allerede er klar over så udkommer den meget ventede Star Trek film intet mindre end en enkelt dag efter premieren på Fanboys. Dette føler jeg klart er et plus for filmen da den gør meget ud af at skildre forholdet mellem Star Wars fans og netop Trekkies (læs: Star Trek-fans). Sjov, det er filmen godt nok, men er det nok til at hæve filmen udover den typiske Road-movie? Svaret på det spørgsmål er: Både og!

Der er ikke så forfærdelig meget at sige om filmens plot. Filmen handler om fire unge hardcore Star Wars fans der beslutter sig for at stjæle en kopi af den kommende Star Wars film, Star Wars Episode I: The Phantom Menace, grundet den ene af de fire venner ikke vil være i live til at se premieren grundet kræft.

Dermed er teten taget til en klassisk Road-Movie der skildrer de fire venners eventyr i deres rejse mod Skywalker Ranch. Filmens svaghed er dog netop at den aldrig rigtig formår at hæve sig til noget andet end en standart komedie i ægte road-movie stil. I blandt de 90 minutter filmen varer finder man mange komedie klichéer og det kniber indimellem med at gøre filmen interessant og bare en smule kreativ i dens fortæller-struktur.

Selve plottet er dog også yderst gennemskueligt og kommer ikke med noget der bare minder om en overraskelse. Et nyskabende plot er dog heller ikke det filmen forsøger at imponere med. Filmen har nemlig sin , måske eneste, klare styrke i at vennernes rejse netop omhandler noget så populært som Star Wars. Det er f.eks. ganske enkelt en fornøjelse at se de fire venners had mod de såkaldte Trekkies og de fire skuespillere i hovedrollerne fremstår glimrende som hardcore fans af Star Wars sagaen. Fans af Star Wars og Star Trek kan helt klart nikke genkendende af de mange referancer der er til det to universer og man kan ikke lade værd med at glæde sig til den næste kapitel af Star Trek som jo bekendt udkommer i biograferne lige efter netop denne films premiere .

På Trods af de mange referencer til henholdsvis Star Wars og Star Trek kommer filmen ikke med noget nævneværdigt. De forskellige billedindstillinger er ganske anonyme og mens filmen ikke gør noget synderligt forkert på denne front kan man heller ikke sige de diverse indstillinger hæver filmens niveau på nogen nævneværdig facon. Lyd og fortællerstruktur er således heller ikke noget specielt og gør det yderligere nemmere at konkludere at filmen aldrig hæver sig over en standart komedie. Hvad der dog sørger for filmen ikke bare kollapser grundet det svage plot er de mange sjove referencer der er til de to store film sagaer samtidig med den sjove fortolkning af de to fan-kulturer.
Fanboys