Skuffet

3.0
Hmm, jeg er temmelig skuffet over den nye Star Trek.

Hvorfor (uden spoilers):

-Alt for generisk action.
-Uninteressant historie. Fangede mig overhovedet ikke.
-Rodet plot.
-Unuanceret skurk.
-Forudsigelig.
-Generisk og meget lidt mindeværdigt score. Virkelig ringe til så stor en film.
-Winona Ryder som Spocks mor med kunstig tandsæt fik mig helt ud af illusionen. Hvorfor ikke bruge en ukendt skuespillerinde?
-Desuden var alle de såkaldte spændingsscener overhovedet ikke spændende, da man jo ved at karaktererne skal overleve for at kunne fortsætte franchisen. Men det er et generelt problem ved prequels og ikke så meget Star Trek som sådan.

Hvorfor (med spoilers):

SPOILERS
SPOILERS

-Det endelige mano-e-mano opgør foregår i kulisser der ligner noget fra et platformspil fra firserne. En masse gangbroer meget meget højt oppe, så helt og skurk kan skiftes til at være ved at falde ned, og så man kan se fine stunts af "the expendable" crew, der bliver smidt ud over kanten.
-Det er fint nok at Kirk har fået fortalt om den tordenstorm, der også fandt sted i rummet samtidig med at han blev født, og at det dengang betød døden for hans far, men hvor hulen kom den info som han i samme scene påstår at han har fået af Uhura?
-Alt for mange hovsaløsninger, hvor 'hvis du frigiver kernen fra skibet ind i det sorte hul kan vi måske overleve' scener. Mangel på opfindsomhed og troværdige løsninger.
-Da Spock smider Kirk ud af Enterprise og ned på en isplanet, hvorefter han bliver jaget af to monstre i en tilfældig retning, ryger ud over en kant og søger tilflugt i en ishule, hvor den gamle Spock tilfældigvis er til at redde ham, er godt nok for tynd. Igen mangel på troværdigt plot.

SPOILERS SLUT
SPOILERS SLUT

3 stjerner herfra.
Star Trek