Batman & Robin revisited

4.0
Dengang var filmen i mine øjne en overpompøs omgang juks. Hysterisk, alt for meget og gennemgribende fjollet, Slet ikke hardcore nok for min smag.

Nu, mange år senere - og to børn senere - har Batman & Robin fundet sin gensynsværdi. Det er formentlig den bedst egnede batman film for store drenge, som ikke lige er modne nok til substanstunge Dark Knight - men trods alt meget fascineret af batman-universet. Det var dét jeg ikke kunne indse denne gang. Det er pure filmet tegneserie.

Men mere end det...
Batman & Robin er sølet til med åbenlys selvironi. Det er et rent studie i fede one-liners og muligvis er Schwarzenegger blevet instrueret til at overdrive sin østriske accent. Det lyder i hvert fald sådan. Mon ikke den bunderfarne Joel Schumacher er bevidst om hvad han gør. Han har trods alt lavet mainstream fiilm før vi fleste af os kunne kravle.

Og der er endnu mere guf for filmnørderne...
Batman & Robin er en tydelig reference til den ekspressionistiske filmbølge fra tyskland i 1920'erne. Genren var kendetegnet ved overdrevne kulisser med voldsomme kontraster og overkarikeret skuespil. Personerne har deres inderste udenpå. - Noget der er nærmest gældende alle karakterer i Batman & Robin.

Batman & Robin er rent tempo, tempo, tempo. Den dvæler ikke ved fortidens spøgelser eller indre konfilkter - den vil bare fremad, og det er super underholdende for yngre tilskuere. Jeg prøvede også at gøre en nyt forsøg med Batman Forever, blot for at opdage at den slet ikke har de samme kvaliteter. Lidt for langsom, alt for meget dialog og lige lovligt selvhøjtidelig.

Nej, Batman & Robin er faktisk en udfordring for demokratisk anmelderi - det er filmen for store drenge, og de vil formentlig elske den hele året. Se den på disse præmisser.

(lidt filmblog? Besøg: http://sekundet.blogspot.com/)
Batman & Robin