Mini Risk

1.0
Jean-Claude Van Dammes nyeste actionfilm er uden de store sus.

En mand bliver forfulgt gennem Nices små brostensbelagte gader. Han ligner påfaldende Jean-Claude Van Damme. Jagten er hæsblæsende, og der gøres god brug af bygninger, terrasser og frugtvogne. Men den ender det galt for Jean-Claude-look-alike'en. Han dør ved at falde meget langt ned gennem forruden på en bil. Til en begravelse andetsteds står en mand, der påfaldende ligner Jean-Claude Van Damme. Hans gode ven Sebastien (Jean-Hughes Anglade) henter ham og viser ham den døde mand fra bil/frugtvogn-jagten.

Nu er der to, der ligner Jean-Claude Van Damme. Hvordan kan det lade sig gøre? Jo, de er nemlig tvillingebrødre. Da de var ganske små, var deres mor (spillet af Stephane Audran af alle - hun må have haft brug for pengene) så fattig, at hun blev nødt til at bortadoptere én af dem. Den nu døde tvilling havnede hos en russisk diplomat i USA og fik navnet Mikhail. Den overlevende tvilling Alain, der har en fortid som elitesoldat, er naturligvis rystet over pludselig at have fået en (død) bror. Han beslutter sig for at finde ud af, hvordan broderen var, og hvorfor han blev slået ihjel.

"Iført" Mikhails identitet rejser han til New York og finder dér ud af, at Mikhail var dybt involveret i den russiske mafia. Som følge deraf er der en masse mennesker, som vil have fat i ham - primært for at myrde ham. Det resulterer i en del forfølgelser og slagsmål. Undervejs møder Alain broderens kæreste Alex, som han slår sig sammen med. Denne spilles af Natasha Henstridge, der primært har tre ting, som berettiger hendes tilstedeværelse i filmen. Hun er tynd. Hun har store bryster, og hun har en tatovering på den ene balle.

Hårde tider
Selvom Alain er elitesoldat, er han også lidt følsom. Jean-Claude Van Damme går derfor rundt, ramt af weltschmerz, og siger ikke så meget. Til gengæld er han så omgivet folk, der siger replikker i stil med: "Jeg mindes vores ungkarledage i hæren. Der var jeg lykkelig. Men du Alain, du har vist aldrig været lykkelig." Undervejs på sin færd møder Alain en masse eksotiske bipersoner. Det er bare sjældent, man kan se, hvad de egentlig skal i filmen. Actionscenerne er set større, flottere og mere underholdende andre steder. Vinklen med den ukendte tvilling der pluselig dukker op er også afprøvet - jvf. f.eks. Van Damme-filmen "Dobbelt Slagkraft". Og da historien - den ensomme modige actionhelt mod den grådige væmmelige russiske mafia - også er set før, er det svært at se, hvad vi egentlig skal med "Maximum Risk".
Maximum Risk