Gnavne, Gamle Politimænd

3.0
Det er ikke fordi, at det har regnet med roser over Pacino og De Niro's anden joint venture Righteous Kill, men som stor fan af de aldrende stjerneskuespillere var man vel nærmest tvunget til at se denne film. At se de to herrer sammen igen skulle så også være den eneste grund, for alt andet i filmen er et grimt opkog af samtlige klicheer nogensinde set i krimigenren.

Det værste ved filmen er manuskriptet. Det springer frem og tilbage i tid, så man nemt farer vild i det nærmest barnlige basale plot. Det går også galt i actionscenerne hvor det aldrig opnår en elementær spænding. I disse scener løber De Niro eller Pacino blot rundt og ser trætte ud, hvilket ikke ligefrem er ophidsende for seeren.

Historien er heller ikke synderlig interessant, og filmen begår den store brøler at lave et alt for stort build-up til hvem gerningsmanden kan være, og når det endelig afsløres er motiverne alt for letkøbte og heller ikke synderligt overraskende.

Det positive er De Niro og Pacinos sammenspil i de mange scener de har sammen. De spiller godt på hinanden og har nogle ret underholdende dialoger sammen... Øvrige skuespillere som Carla Gugino, John Leguizamo og Brian Dennehy er mindre prangende uden overhovedet at falde igennem.

Hvis blot denne delikate rollebesætning havde haft et bedre og mere sammenhængende manuskript kunne denne film faktisk være gået hen og blevet en hæderlig kriminalfilm. I stedet ender den med en lige nøjagtig bestået karakter.


Righteous Kill