Sex me up, Scotty

4.0
Så er det sommertid. Tid til underholdning. Film ind af det ene øje og ud af det andet. J.J. Abrams leverer varen ved at pakke den klassiske sci-fi tv-serie Star Trek ind i nye ansigter og effekter.

Historien om Captain Kirk og Spock får et reboot, så filmselskaberne kan tjene nogle penge, og så publikum kan opleve lidt nostalgi og lidt visuel tjubang. J.J. Abrams giver os dog mere end det. Han forstår nemlig, at kernen i ”Star Trek” er den persondrevne fortælling. Den udfarende, flirtende, modige Kirk overfor den rationelle, kolde og evigt tænkende Spock.

Den rebootede ”Star Trek” foregår før rumskibet Enterprise skal ud og udforske nye stjerner. Kirk er en vild ung fyr, der handler på sine impulser. Han vælger et liv som rumkadet som sin afdøde far. På kadetskolen møder han den kolde Spock, og de bliver med det samme arrige på hinanden. Modsætninger mødes. Et angreb fra et rumskib i fremtiden ledet af en arrig og ond Vulcan (det skal være lidt twisted og forvirrende i Star Trek), der truer alle de intergalaktiske civilisationer, ryster Spock og Kirk sammen på Enterprise.

Glem detaljerne i plottet. Det handler om ild (Kirk) og is (Spock), der tordner sammen. Det handler om det farverige galleri. Den sexede Uhura (Zoe Saldana), som begge de to herrer savler over. Den morsomme skotte Scotty (Simon Pegg), der giver filmen et solid dosis britisk selvironi. Den skeptiske McCoy (Karl Urban), der venskabeligt ryster på hovedet over den dumdristige Kirk. De er her alle sammen med nye ansigter. Og Abrams serverer det i en pakke, der underholder i hvert sekund med rappe replikker, spændende rumkampe, en sund dosis kitsch i form 60er-scifi-referencer, sexede miniskirts og alt hvad dertil hører.

Sex og sjov er vendt tilbage til Star Trek efter de pænere Next Generation-udgaver. Det er hurtigt glemt, men herlig underholdning mens det står på.
Star Trek