©Bring me the head of McG!©

1.0
Jeg har vel egentlig ventet på denne film lige siden den første Terminator tilbage i 1984. Dengang virkede tanken om en film, som følger John Connor og modstandsbevægelsens kamp mod Skynet og maskinerne bare for urealistisk i forhold til hvad man kunne præstere på effektsiden. Nu hvor man så kan præstere på effektsiden, så sætter man den mest talentløse af samtlige "jeg-har-lavet-musik-videoer-og-så-er-jeg-automatisk-velegnet-til-at-lave-film-i-spillelængde" instruktører, som Hollywwod har at tilbyde. Charlie's Angels 1+2 siger vist alt.

Manuskriptet er pivringe og personerne er lige så etdimensionelle som i, ja stort set alle Michael Bay's film. Ikke engang på effektsiden bliver man blæst af banen.

McG (dejligt indbildsk navn) har lavet en film, som forsøger at lefle for fans af franchisen. Det gør han bl.a. ved at smide et par af de klassiske replikker fra 1'eren og 2'eren ind, som f.eks. "I'll be back" og "Come with me if you want to live" og ved at smide en "cameo" af en computeranimeret Arnold ind. På den måde håber han at fjerne folks fokus fra det yderst pinlige manuskript. Alt imens han styrer os sikkert hen imod det meget forudsigelige T2 inspirerede klimaks. Nogle ville måske kalde det for anti-klimaks.

Når filmen er slut sidder man tilbage med en følelse af, at man lige har overværet et kapitel i franchisen, som netop var bare det - nemlig et kapitel. Intet nyt bliver bragt på banen, hvilket instruktøren da også selv gør meget ud af at fortælle os til sidst og derved lægge op til en 5'er.
Når man så først rigtig begynder at indtage, hvad det er man lige har været vidne til, så går det op for en, hvor ringe denne filmoplevelse egentlig har været og hvor stor en hån det er mod serien. Jeg havde forventet et brag af en storfilm og i stedet for ender jeg op med det sædvanlige fordummende crap, som Hollywood har at tilbyde fra en instruktør som tror, at hans publikum er lallende idioter. Måske troede han, at han var igang med Charlie's Angels 3.

Jeg læste et sted, at Bale havde takket nej tak adskillige gange til rollen, før han sagde ja, da han ikke havde syntes, at manuskriptet var godt nok. Jeg kan kun sige, at de tidligere manuskripter må have været skrevet af en 3-årig, for at han kunne sige ja tak til dette. Jeg ville ønske han havde sagt nej, da dette nok må siges at være den mest intetsigende rolle jeg har set ham besætte.

Folk der gerne vil have noget ligegyldig action og som er bedøvende ligeglad med, om filmen hedder Terminator, Transformers eller Charlie's Angels vil sikkert være meget godt underholdt.
Dem der elsker de første Terminator film, hvor Cameron beviste, at man godt kan lave intelligent underholdning med tusind gange mere komplekse figurer end i McG's bidrag, vil sikkert ligesom undertegnede ønske, at de kunne få overbragt McG's hoved på et fad!
Terminator Salvation