Batman go home!

6.0
Fik genset Spider-Man 2 i går aftes og den var faktisk endnu bedre end jeg huskede den. Alt det der ikke fungerede i 1'eren, fungerer i 2'eren og mere til. Peter Parker er en meget mere interessant person i denne omgang. Peter der skal vælge mellem livet som superhelt, men så give afkald på hans livs kærlighed, eller livet som Parker, der indebærer alt det, han ellers måtte droppe, er mildest talt yderst spændende. Ikke bare er det godt skrevet, spillet og instrueret, men det er også en følelse man kan relatere til, hvem har ikke på et eller andet tidspunkt i deres liv været i tvivl om hvem de skal være?

En stor hyldest skal også lyde til Alfred Molina, der er intet mindre end fremragende som Doktor Octavius. Han er en af de mest mindeværdige skurke jeg nogensinde har set på film, fuldt ud på højde med Hans Gruber, Heath Ledger's Joker og Scar fra Løvernes Konge. Doc Ock er en af den sjældne slags skurke som besidder en tragisk side, for man føler for ham selv om han er den onde. Han er ufrivilligt fanget i sin egen krop, som nu bliver styret af de faretruende mekaniske arme. Jeg føler for Octavius på samme måde, som jeg gjorde for Frankenstein, folk der ser ham løber skrigende bort og dømmer ham som ond, og vi kan egentlig godt forstå dem, for han ser ikke særlig venlig ud, men inderst inde ved vi jo godt, at han ikke vil dem noget ondt og derfor føler vi for ham. Octavius gør dog onde gerninger, men et sted inderst inde er der stadig et gram af godhed og visheden om, at han ikke valgte at blive som han er, gør bare det hele endnu mere tragisk.

Selve computer animationen af Spider-Man er også blevet meget bedre denne gang. Man føler virkelig, at man svinger sig i mellem storbyens højhuse. Igen bliver jeg nødt til at nævne Doktor Octavius og hans mekaniske arme. De er simpelthen fremragende lavet og det er noget af det mest vellykkede cgi arbejde, jeg har set siden Steven Spielberg vækkede dinosaurerne til live i Jurrassic Park og John Connor blev jaget af den frygtindgydende T-1000 i T2.

Jeg er blæst fuldstændig omkuld. Spider-Man 2 er ikke bare en af de bedste superhelte film nogensinde lavet, det er også en af de bedste action film nogensinde lavet, med både hjerne og hjerte. Godt gået Sam Raimi!

Set på Blu-ray.
Spider-Man 2