protect and serve

6.0
jeg forventede en let fordøjelig film med Doug, en film i den klassiske lette Adam Sandler-stil. Men WAUW! den starter godt nok som en typisk "grim fyr får pige"-film og
SPOILER!!!!!!
Den ender også med at han får pigen, men det er vejen dertil der er filmens styrke, og netop det at den snyder og lader som om den er dum, gør at man bliver virkelig overrasket over hvor meget indhold og dybde den her film har. Doug (Kevin James) bærer den godt, og han klarer den fremragende, hans komiske timing er sublim og han forstår at give sin karakter en dybde med både sjove grin, men også med følelsesladet scener der virkelig røre én og fik mig til at tro på karakteren. Han er den helt perfekte til denne rolle. Filmen selv forstår også rigtig at skrue enderne sammen, så at der til sidst ikke mangler noget som helst. Og ideen og referencerne til die hard eller anden typisk action film, samt den flydende overgang til action, fungerer både glimrende og dybt underholdende.

Filmen er som Paul Blart selv fordi den på overfladen ligner en dum komedie, men dens dybde imponerer én, nemlig fordi man ikke forventer det og man sidder til sidst tilbage med en virkelig rørende følelse af selvtilfredshed.
Langt den bedste komedie og mest fuldendte film jeg har set længe, og utvivlsomt Kevin James’ bedste i hans karriere. En film der hæver ham ovre stadiet af fede sjove sitcoms-skuespillere og gør ham til en skuespiller der kræver og fortjener respekt. Han har, efter min mening, fuld fortjent hvertfald en oscarnominering for denne præsentation.
Centervagten