God underholdning - svag historie, platte indslag

5.0
Jeg kan godt anbefale at se den anden film i Transformers-serien!

Underholdningen ER i top! Det er hård, hæsblæsende action næsten fra start til slut.

- Hvis man går i biffen (eller dvd-biksen) for at se Transformers 2, gør man det jo ikke for at se et psykologisk drama eller dyb, seriøs katakterskuespil. Man får netop hvad man kommer efter med Transformers 2: Gode close-ups af Mega Foxy, one-liners og billig humor - og især masser af fed action med übercoole robotter.

Action-delen (selvfølge inklusive de altafgørende special effects/CGI) af filmen fortjener 6 stjerner! Det bliver ikke bedre.

Bihistorien om de 2 unge menneskers kærlighed har fået mange hug af anmelderne. Den del synes jeg er OK - der er ikke noget særligt i det, og det er da meget sødt og sjovt.
Den grundlæggende historie er måske også lidt svag, men det betyder blot, at den ikke får så meget opmærksomhed fra min side som seer - den glemmer man blot hurtigt igen, mens man nyder action-scenerne.

Det som jeg ikke forstår, at anmelderne springer over, er hele "skæbne"-delen af filmen. Den del er VIRKELIG så tæerne krummer og man bliver helt pinligt berørt på forfatterens/filmens vegne. Det er en så over-amerikansk en omgang latterlig new age-crap, at man ville ønske, man kunne slå væk imens Sam møder prime robotternes sjæle (WTF?!) og får at vide, at han er skæbnebestemt til ditten eller datten. WTF!? siger jeg lige igen - det er virkeligt dybt malplaceret efter min smag, og trækker klart ned.

Ligeledes er der flere platte indslag, som falder til jorden. Fx en nærmest "Vi ses i 3'eren"-agtigt slutning, og et par Red Neck-agtige autobots, som opfører sig om texansk indavl - rimeligt sjove engang imellem, men lige i overkanten. De gør sig dog garanteret godt hos et ærkeamerikansk publikum og måske de lidt mindre størrelser, der er kommet med i biografen.

På trods af de her svagheder anbefales filmen til alle, der kan lide vild action med masser af special effects og uden så meget andet til at forstyrre eller spekulere på! :-)
Transformers: De Faldnes Hævn