Sjusket prøveløsladelse

2.0
Filmudgaven af DR2's "Piger på prøveløsladelse" handler igen om de to tosser Winnie og Karina, som bliver prøveløsladt til et rehabiliteringsjob på en kristen tv-station. De stakkels tv-folk er selvfølgelig slet ikke forberedt på det kaos, der følger, og samtidig lægger pigerne planer om at røve Karinas eks-kærestes pølsevogn.

Som det måske kan anes af ovenstående, er plottet i "Winnie & Karina" tyndere end tyndt. Men filmen er da også helt åbenlyst hastet igennem i et forsøg på at ride med på tv-programmernes succes. Handlingen er episodisk og usammenhængende, jokesene svinger vildt i kvalitet, og teknisk ser filmen ud, som om den er købt i Netto. Simple kameraindstillinger af skidt kvalitet. Søren Faulis instruktion er nærmest ikke-tilstedeværende, og folk som Ole Thestrup, Thomas Bo Larsen og Søren Malling spiller sjusket i deres biroller.

Til gengæld falder de to hovedpersoner smukt ind i deres velkendte roller med hæmningsløs opførsel og autentisk sydhavnsslang. Christina Sederqvist er konstant drypvist morsom som den totalt blanke blondine Karina, hvis fejlformuleringer altid ender med at handle om sex. Men generelt er det Linda P, der stjæler billedet, fordi hun faktisk har skabt en original morsom karakter. Jeg kan i hvert fald ikke komme på nogen, der helt minder om Winnies crazy-stil med syrede bemærkninger, stirrende øjne og en besynderlig fascination af dværge.

Jeg havde halvvejs forventet, at jeg ville blive træt af Winnie og Karina efter fem kvarters film. Men det er jeg ikke, og det siger noget om, at det her kunne være blevet en meget bedre film, hvis den ikke var blevet lynproduceret af dansk films mest kommercielle hjerne, Regner Grasten. Resultatet er tyndt og sjusket som helhed. Men Winnie og Karina er sjove, og når jeg sammenligner med andre danske standupperes nylige forsøg på at overføre deres humor til film, må jeg sige, at jeg morede mig en hel del mere over deres "The Movie", end jeg gjorde over både "Blå mænd" og "Sorte kugler".
Winnie og Karina - The Movie