Spørgsmål og anmeldelse

3.0
Hvordan i alverden kunne det lille rumvæsen starte moderskibet fra det lille rumskib? Hvorfor havde de ikke gjort dette noget tidligere? Hvorfor skifter fortællertypen og genren fra mockumentary til action-film? Hvorfor går rumvæsenerne ikke amok med deres biologisk disponerede våben - enten for bare at gå amok eller for at afpresse og derved måske tilegne sig nogle bedre forhold? Hvordan kommer hovedpersonen i besiddelse af robotten til sidst og hvorfra ved han, hvordan man styre den? Hvorfor kan rumvæsenerne tale engelsk? Har de fået undervisning? Især undre jeg mig over det lille rumvæsens kundskaber.

Filmen starter glimrende, men har generelt en forvirret handling. Jeg følte mig helt klart underholdt, men kun i den udstrækning, at jeg har glemt filmen fuldstændig om en uges tid. Den nåede slet ikke ind under huden på mig og prøv blot at forklare plottet til et andet eksemplar af menneskeracen, primært med fokus på afslutningen. Det er en ret svær opgave, fordi filmen ganske enkelt bliver forvirret og tåbelig mod slutningen.

Dialogen vakler, især rumvæserne imellem. Og så var slutningen altså ekstremt malplaceret - her med henblik på dialogen mellem hovedpersonen og rejen: "Gå! Jeres overlevelse er vigtigere end min, jeg holder dem tilbage!" og "Nej, jeg kan ikke efterlade dig her" mv. Ekstremt malplaceret i en film, jeg havde håbet var kold, samfundsrelevant, dokumentarisk og nådesløs.
District 9