To stjerner redder stereotyp film

3.0
Sandra Bullock viser, at hun stadig kan spille romantisk komedie i denne genretypiske sag. Hun er en isdronning af en succesfuld forlagsredaktør i New York, der bare lige har det problem, at hun faktisk er canadier og har store problemer med at få sit visum fornyet. Derfor presser hun sin i forvejen hårdt prøvede personlige assistent til at gifte sig med hende, så visumbøvlet kan komme ud af verden.

Det er selvfølgelig en temmelig konstrueret, men egentlig også overraskende velfungerende, charmerende ramme for en helt klassisk omgang romantik. For de to hovedpersoner begynder selvfølgelig at få rigtige følelser med i spillet, efterhånden som maskeraden tvinger dem til at lære hinanden bedre at kende.

"The Proposal" bliver kun plat i et par sekvenser, men ellers holder den en fin balance mellem spydige replikker og slapstick-indslag. Og det skyldes i høj grad de to hovedroller, for Bullock og Ryan Reynolds fungerer godt sammen og får begge givet deres roller noget dybde i løbet af filmen. Sandra Bullock må bryde alle uskrevne Hollywood-regler for kvindelige stjerner, når hun som 45-årig stadig kan lave en 'ung' romantisk komedie. Men hun er altså virkelig god til den slags roller og har både charmen og det komiske talent i fint behold.

Det her er ikke andet end en fuldstændig stereotyp, forudsigelig film - men inden for genrens rammer er "The Proposal" fint skruet sammen, og den underholder ganske glimrende hele vejen.
The Proposal