Tilbagegang for Zwick

3.0
Det er ikke første gang, at Edward Zwick laver de her storladne dramaer/krigsfilm. Vi skal ikke mange år tilbage for at finde en tilsvarende, nemlig Blood Diamond. Og som altid, er han omgivet af superstjerner på lærredet (måske lidt i mindre grad her). Hans produktioner er også altid storladne, og selvom han ofte forsøger at spille på realismen, så vil han på samme tid underholde i stor stil, og så kan det diskuteres, hvorvidt det hele er troværdigt.

Jeg kan ihvertfald sige med det samme, at Modstand er skuffende og er klart et niveau eller to under instruktørens normale standard. Problemerne er mange. Det største problem er nok historien, som måske nok er "det den er" (baseret på virkeligheden) men filmen er uvedkommende og i det hele taget en meget klichefyldt fortælling om mod, overlevelse og kamp. Personerne er også ret flade hele vejen igennem. Kampscenerne er underholdende, men ikke helt så medrivende, som de f.eks. var i Blood Diamond.

På plussiden finder du de (efterhånden) sædvanlige tekniske kvaliteter. Det er en godt lavet film, omend intet særligt i forhold til hollowoods topniveau. Man er også fint underholdt i store dele af filmen, og Craig er også ok i rollen (han passer bedst til Bond film). Derudover har vi også en lille dansk deltagelse. Musikken af James Newton Howard er ret god og blev også indstillet til en oscar, og det forstår man intet af, når han samme år lavede langt bedre og mere original musik til The Dark Knight i samarbejde med Hans Zimmer. Endnu en stor brøler fra komiteen, men dem har de lavet mange af i 08.

Fin søndagsfilm, men stor tilbagegang for Zwick, desværre. Den blev heller ikke den store succes, hverken hos kritikkerne eller det generelle publikum.
Modstand