Fantastisk Winslet!

6.0
Jeg synes virkelig, at The Reader er en helt fantastisk film.
Jeg blev fanget fra 1. scene og var vildt begejstret næsten hele vejen igennem. (dog var sidste scene lidt for lang!)

The Reader er blevet kaldet for en Holocause, hvilket den også på en måde er. Men det er også en smuk og erotisk kærlighedshistorie.
De mange sexscener og aldersforskellen kan for mange virke lidt stødende, men jeg synes de var meget stærke og troværdige.
Det skylles specielt David Kross og ikke midt Kate Winslet

Skuespillet er faktisk rigtig godt. Alle roller er tænkt godt igennem og støttes af en masse stærke skuespillere inkl. Finnes og Olin, men det er altså Winslet der stjæler billedet. Hun rammer alle tonerne i rollen og jeg fik virkelig ondt af denne kvinde på trods af hendes fortid. Det Kate gør i filmen, er der ikke mange skuespillerinder der kan. Hun kan på en gang være både hård og uskyldig. Hadelig og elskelig og med sit skuespil løfter hun filmen helt op. Oscaren og resten af de mange priser hun fik, var uden tvivl 100 procent fortjent.

Med The Reader, får du en masse at tænke over under filmen og efter. Den kommer igennem temaer som skyld og tilgivelse. Rigtig store emner der kan være risikable at have i en film, men The reader kommer igennem det hele og formår stadig at holde sig intrassant hele filmen igennem.

Hvis du elsker film hvor du får en masse til eftertanke efter filmen, og er til dramaer er det her den film du skal se i år.

6 flotte stjerner herfra, til efter min mening årets bedste film indtil videre!
The Reader