Frygtindgydende ufarligt

2.0
Det kunne næsten være pilotudsendelsen til en ny teenageserie på TV3, men det er bare en kedelig teenagegyser med et stort budget

Det har sikkert lydt som en god idé, da der skulle rejses penge til "Den Onde Cirkel": Man tager fire smukke piger, der alle er udelukket fra det snobbede fællesskab på en californisk high school, lader dem opdage, at de tilsammen udgør en kraftfuld heksekabale, som ved hjælp af magi kan opnå de ting, de mangler i tilværelsen, hvorefter de selvfølgelig bliver uenige, da en af pigerne begynder at misbruge sine kræfter ... en blanding af "The Witches of Eastwick", "Beverly Hills 90210" og "X-files", peppet op med en masse flotte special effects og populære sange - og selvfølgelig en lille smule uhygge.

Håndværket er faktisk glimrende (man kan beskylde Hollywood for meget, men de er dygtige håndværkere); flotte dekorationer, gode special effects (Sony Imageworks), smukke billeder (polske Alexander Gruszynski, der tidligere har arbejdet sammen med Jon Bang Carlsen), etc.. Skuespillerne er heller ikke decideret dårlige, de spiller måske nok stereotypt, men det er vist også det, manuskriptet lægger op til. Nej, filmens altoverskyggende problem er, at den simpelthen ikke er uhyggelig - hvilket er en temmelig alvorlig anke mod en gyser! Det tætteste filmen kommer gyset er en "adw, hvor ulækkert"-reaktion, da det på et tidspunkt vælter frem med slanger, rotter, insekter, osv. (over 3000 slanger) - men det er altså ikke det samme som et rigtig gys - men meningen er vist også snarere, at det skal give det amerikanske teenage-publikum en undskyldning for at holde hinanden i hånden.

Det hele lanceres herhjemme under mottoet " De er unge. De er sexede. De er hekse!" - hvilket i sig selv burde være nok til at holde de fleste væk, men hvis der nu skulle være nogle husarer, der regner med dampende lesbiske sexscener, så lad være - man ser mere bar hud i de fleste amerikanske tv-serier.

Det mest skræmmende ved filmen er egentlig, at den ikke bare er blevet et stille flop, men derimod en regulær succes i USA - forhåbentlig sker det samme ikke herhjemme.
Den onde cirkel