En moderne Tornerose

3.0
- med forbehold

Lucy er en dagdrømmer. I sin ensomme tilværelse med en lille lejlighed, en kat og et kedeligt job ved jernbanen, drømmer hun om Peter, der hver dag køber en billet hos hende, men aldrig værdiger hende et blik. I hvert fald ikke før den dag, hvor han et øjeblik senere bliver overfaldet og ender bevidstløs på jernbanesporet.

Lucy handler hurtigt og redder Peters liv, men han er gået i en dyb koma og kommer på hospitalet. Her møder hun Peters familie, og efter nogle misforståelser og forviklinger tror de alle, at hun er forlovet med Peter.

De tager sig godt af Lucy, og hun opdager, hvad hun savner i sit ensomme liv - en familie. Men komplikationerne hober sig op, og da Peters bror, Jack, dukker op med både mistanker og sympatier, bliver hele situationen endnu mere umulig.

Sød og banal
"Mens du sov" er en sød lille komedie med romantik og forviklinger. Den siger søde og banale ting, som at man skal følge sit hjerte, leve sine drømme ud og være ærlig. Den er ikke særlig original, men ind i mellem ret morsom, og man føler sig egentlig godt tilpas i selskab med Lucy, Jack og resten af familien.

Filmen er af den type, der skal reddes hjem på charmen. I den sammenhæng har den et stærkt kort på hånden med Sandra Bullock. Bortset fra den himmelråbende utroværdighed at hun skulle leve et ensomt og kedeligt liv, er hun perfekt i rollen som den dejlige, lidt generte og meget hjertevarme Lucy. Man kan ikke andet end overgive sig til hende, når hun pludselig kastes ind i sin egen dagdrøm og komplet forvirret prøver at finde sine ben igen, altimens man prøver at finde ud af, om det er smilet eller øjnene, der efterlader én forsvarsløs. Ingen tvivl om at det er hendes film; hun er dens største aktiv, og det er heldigvis lige nøjagig nok til at bære den i mål.

Det bedste modspil får hun fra Jack Warden, der har rollen som Saul, en ven af familien gennem mange år. Han spiller med en velgørende distanceret pragmatisme - f. eks. da han af rent strategiske årsager taler dunder til den fuldstændigt uforstående Peter, der netop er vågnet af sin koma og tror, han lider af hukommelsestab.

De øvrige - med Bill Pullman i spidsen som en god, (k)ærlig og jævnt kedelig type - er lidt farveløse: de ødelægger sådan set ikke noget, men de bidrager heller ikke til at løfte projektet over gennemsnittet.

Gennemsnitlig
Det er nemlig præcis den beskrivelse, der passer bedst: "Mens du sov" er en gennemsnitsfilm. Ikke sådan rigtig god, men heller ikke dårlig. Har man tendens til at blive irriteret over indholdstynde amerikanske gennemsnitsproduktioner, bør man investere i en anden biografbillet. Men er man til små romantiske komedier eller Sandra Bullock, så kan den bestemt anbefales, og jeg skal være den første til at ønske god fornøjelse.
Mens du sov