Ilden er ufarlig!

3.0
Nu har jeg ikke læst bøgerne, og kan derfor kun forholde mig til filmene. Den først film i serien (mænd der hader kvinder) var en okay thriller, men noget opblæst. Nogle folk snakkede sågar om, at der var tale om skandinavisk svar på amerikanske Seven. Det er selvfølgelig helt til grin. Mænd Der Hader Kvinder og Pigen Der Legede Med Ilden er ikke engang tilsammen i nærheden af Seven.

Selvom jeg gav Mænd Der Hader Kvinder og Pigen Der Legede Med Ilden den samme dom (3 stjerner) så var den første film en smule bedre og mere troværdig. Efterfølgeren mister en hel del troværdighed, og har en række huller i plottet, som trækker ned. Derudover mangler vi stadig mere spænding og mindre ligegyldigt snak. Handlingen er ok, men ikke til den spilletid, som filmen har. Personerne er ret flade (på nær den kvindelige hovedrolle). Rapace er ret god og den eneste person man gider at forholde sig til. Michael Nyqvist fremstår lidt ligegyldigt i filmene.

Så til plusserne. Produktionen er stadig god. Bemærk opbygningen i den indledende fase, som vækker små minder om Seven. Slåsscenen mellem bokseren og the big guy er ret fed, og slutningen er da også underholdende, men lidt utroværdig. Der er gode øjeblikke, men den hæver sig på ingen måde over standarden. Kan sagtens ses, meeen....
Pigen der legede med ilden