One Hell Of A Gypsy

5.0

Bedst som man troede at kære Sam Raimi var ved at drukne i studiesystemet, betræder han atter de vande, der satte ham blandt nyere tids gyser-pionerer. Allerede fra introen med det gamle Universal-logo, er man ikke i tvivl om, at nu kommer der en gyser af den helt gamle skole tilsat de nyeste tekniske finurligheder.

Denne ondskabsfulde sag starter med den venlige bankansatte Christine, der nægter at give den mystiske (og ret så ucharmerende) sigøjner-kvinde Mrs. Ganush udsættelse på huslejen. Det viser sig desværre, at den gamle kvinde er lidt af en heks og hun nedkalder en frygtelig forbandelse over Christine, og nu må hun sammen med sin kæreste forsøge at finde en løsning, før hun ryger i helvede med ekspresfart.

Takket være Ivan og Sam Raimis manuskript lykkedes det at få os til at hoppe med på denne forvrøvlede koncept, og man er fremragende underholdt hele vejen igennem.

(SPOILER!!!!!!!!!)

Raimi benytter lyd og billedsiden til det ypperste med så tilpas mange chok undervejs, at man som tilskuer både fryder sig og er rædselsslagen. Men samtidig besidder manuskriptet også tilpas meget sort humor (som det hør og bør sig i en Raimi-film) og filmen balancerer elegant på linen mellem det isende uhyggelige, det ulækre og den slapstick-agtige komik (ikke noget en gyser har formået at gøre siden de glade 80'ere). Hvis ikke Sam Raimi kan slippe afsted med en besat ged og en dæmon, der giver den hele armen i river-dance, så ved jeg ikke!

Alison Lohman spiller perfekt som den først skrøbelige og derefter næsten ondskabsfulde Christine, og man føler rent faktisk en smule med denne kvinde, når hun bliver udsat for det hun bliver (og det er ikke så lidt). Justin Long spiller okay som den mistroiske kæreste og Lorna Raver giver den gas som den klamme Ganush.

Drag Me To Hell er alt i alt en hårdt tiltrængt indsprøjtning i gyser-genrens vitale organer, og for min skyld, må der gerne komme flere gysere af denne karat fra 'The Master of Gruelling Terror'

Et stort fem-tal herfra!

P.S. Sørg for at smække surround-anlægget på max. og dæmp lyset i stuen for den ultimative oplevelse.




Drag Me to Hell