Skræmmende effektiv

6.0
Jeg mindes ikke sidst hvornår jeg har set en gyser eller bare en gyser der har den samme effekt som Paranormal Activity.

Jeg foreslog selv at ville se denne film sammen med nogle kammerater og afsted gik vi, totalt uden forventninger til hvad vi gik ind til.

Filmen startede og jeg opdager først her hvor realistisk det er med et håndholdt kamera at se en gyserfilm. Hollywood kunne virkelig lære meget af det her!
Men i filmen bliver det mørkt i soveværelset og kameraet filmer den første nat. Her er det døren der bevæger sig frem og tilbage. Dette er måske ikke så uhyggeligt, men man får fornemmelsen af at der er noget der. Men sådan kører det stort set igennem hele filmen, hvor man ser og hører mærkelige ting i soveværelset såsom høje lyde, skridt og skrig fra hovedpersonen.
Som sagt er dette måske ikke så uhyggeligt og det var heller ikke fordi jeg blev synderligt skræmt af det. Men hvad filmen formåede at gøre ved mig, var eftervirkninger efter filmen. Det der foregår i filmen, kan vi sommetider kende fra den virkelige verden hvor vi ligger os til at sove. Hvad sker der om natten? Er der et spøgelse der kigger? En dæmon eller noget helt tredje? Den giver så at sige, stof til eftertanke og det var det der virkede på mig.

Normalt bliver jeg ikke så nemt påvirket af gyserfilm og plejer at ryste dem af mig kort efter. Men da jeg kom hjem om aftenen, kunne jeg simpelthen ikke sove. Jeg var som hende hovedpersonen i filmen, at den mindste lyd eller bevægelse i værelset ville skræmme mig fra vid og sans. Det var også den første nat i lang tid siden jeg var 7-8 år, at jeg lagde mig til at sove med lyset tændt. Desuden bemærkede jeg hvor stille der egentlig kunne være i mit værelse og som sagt ville den mindste lyd eller bevægelse skræmme mig. Men jeg faldt omsider i søvn pga. trætheden overmandede mig - men med lyset tændt. Jeg sværger at jeg aldrig vil se sådan en film igen der kan få sådanne eftervirkninger.

Og når det er sagt, advarer jeg også folk imod at sove alene efter denne film, især hvis man bare er en lille smule bange for mørke (altså jeg er ikke bange for mørke, men den aften/nat blev jeg). Enhver der har hallucinationsforstyrrelser og som kan forestille sig lyde og bevægelser om natten, fraråder jeg hermed til at se filmen.

Men hvis du ikke frygter/lider noget af ovenstående, er filmen ifølge mig et effektivt gys, der muligvis kan få dig til at være paranoid efterfølgende og den får hermed topkarakter for sin indsats!
Paranormal Activity