Overproduceret lavkultur

3.0
Filmen er flot, bevares, og den banebrydende udvikling af 3d teknink er utrolig overvældene når man sidder i biografens mørke og lader sig opsluge a Avatar. Dog havde jeg en fornemmelse, flere gange gennem filmen, at den udelukkende byggede på et grundlag af computeranimationer og og special effects.

Hvis man fjernede hele laget af overflødigt teknik, ville der ikke være noget indholdsværdigt tilbage. Historien er tam, og hørt tusind gange før. Skuespilspræstationerne er ikke specielt overvældene, og hele sceneriet om de indfødtes kamp mod de fremmede, vækker kun spænding pga. de smukke billeder.

Avatar er smuk. Alle alleredde for det første billeder af pandoras smukke natur, ved man at det er en særlig produktion man er vidne til. Væsnerne, dyrene og kamp scenarierne er så gennemførte, at man tiltider mister pusten fuldstændig og tilgiver filmen for dens talløse andre mangler.

Jeg kan stadig ikke lade være med at ærgre mig over filmen. for hvis det er i den retning vores film industri glider, vil alle værdier ved et gennemført kunstværk som film, fuldstændig miste sin mening. Avatar er ligegyldig underholdning, men i denne kategori, finder du ikke noget bedre.
Avatar