Ukompliceret, jævn romcom

3.0
Nancy Meyers er tilsyneladende ved at skabe sig sin helt egen niche af midaldrende romantiske komedier. "It's Complicated" fortsætter i hvert fald stilen fra flere af hendes tidligere film (senest "Something's Gotta Give").

Også denne gang er det romcom efter alle genrens konventioner, bare med lidt ældre personer. Hovedrollen er en succesfuld restauratør, som 10 år efter sin skilsmisse er ved at komme sig, markeret ved at hun går i gang med at få bygget sit hus om. Men hendes mand er ved at køre sur i den yngre model, han forlod hende for. Så han begynder pludselig at gøre charmerende kur til hovedpersonen, som dog også fatter interesse for den arkitekt, der står for hendes byggeprojekt.

Det er alt sammen ganske forudsigeligt, men også ganske hyggeligt og morsomt. Primært fordi Meyers har fundet sig et par skuespillere, der kan bære det meste af filmen på egen hånd. Meryl Streep har sin vanlige kvalitet i hovedrollen - hun fylder jo simpelt hen bare lærredet ud det meste af tiden, selv om hun også overspiller en anelse, som hun har for vane i komiske roller. Og Alec Baldwin fortsætter sin genopstandelse som midaldrende scorekarl som hendes eks-mand. Han er overbevisende slikket og charmerende på samme tid, hvilket ikke er nogen nem ting. Steve Martin er derimod overraskende underspillet som historiens tredje hjul.

Streep og Baldwin har tilsammen så meget pondus, at det næsten skygger for, at Meyers' manuskript faktisk er lidt slattent, og hendes instruktion endnu værre. Meyers har notorisk meget få ambitioner rent visuelt, og "It's Complicated" er mindst et kvarter for lang, for så sjov er den heller ikke. Den har tværtimod lidt for mange småkiksede, slapstick-agtige scener, som bliver ved lidt for længe. Hele filmens univers af overklasse-newyorkere er egentlig heller ikke ret troværdigt.

Men "It's Complicated" byder trods alt på to timers jævnt god underholdning i hyggetempo. Og det er skuespillernes skyld.
Det' indviklet