Himmelsk slamfilm

1.0
Tag "From Dusk Till Dawn", tilsæt lidt ideer fra "The Mist" og "The Terminator", og smæk så - ikke mindst - Jesu fødsel oven i det hele. Og så har du sådan cirka "Legion".

Plottet i "Legion" er nemlig, at Gud er blevet træt af menneskenes ævl og kævl og har besluttet sig for at udrydde os. Derfor sender han sin hær af engle ud for at dræbe Messias-barnet, inden det bliver født. Hvilket vil ske på en isoleret diner langt pokker i vold ude på landet i USA. Men heldigvis for menneskeheden har ærkeenglen Michael gjort oprør, så han tropper op med et par tasker fyldt med automatvåben, klar til kamp mod de mennesker, englene har besat (hvad der til forveksling får dem til at ligne zombier). For hvis den nye Messias når at blive født, kan Gud tilsyneladende ikke dræbe menneskeheden alligevel.

Nej, plottet giver absolut ingen mening ... Men det gør egentlig ikke så meget, for det er så langt ude, at det faktisk har den der crazy pulp-fornemmelse, som man også finder i mange gode actionhorror-film. "Legion" kører tværtimod af sporet, efter den har fået sat sin præmis op, og man tænker, okay, nu kommer der en times action-amok med menneskehedens last stand mod englezombierne.

Men der vælger instruktør Scott Stewart så at fylde den ene langtrukne snakkescene efter den anden ind i et forsøg på at gøre dinerens forsvarere til interessante personer. Og det holder altså bare slet ikke i noget, der kun kunne hænge sammen som over-the-top actionfilm. Faktisk bliver actionscenerne fra det punkt småkedelige, efter at "Legion" ellers er startet fint med en klart Sam Raimi-inspireret scene med den første engel, som går til angreb i skikkelse af en gammel dame.

Resultatet er så, at "Legion" bliver en usammenhængende, tåbelig og uspændende pinlighed, som godt nok har en vis underholdningsværdi ... men det er altså mestendels, fordi den er så tåbelig. Kevin Durand har fx en himmelråbende elendig rolle som Guds sure hærfører, Gabriel (hvor man dog godt kan diskutere, om Gabriels stridskølle er hele filmen værd?). Så har Paul Bettany trods alt noget bedre stil som den faldne Michael.

Hvis nogen havde sat en Sam Raimi eller en Robert Rodriguez i instruktørstolen, kunne "Legion" være blevet en kultklassiker. Nu er den bare fascinerende dårlig.
Legion