Glimrende skæv ungdomskomedie

4.0
Det er ret imponerende, at Michael Cera har fået etableret sin helt egen niche inden for ungdomsfilm. Den her film er i hvert fald helt åbenlyst skrevet til den skæve, let underspillede og let gakkede form for humor, som Cera har leveret flere gange tidligere.

I "Youth in Revolt" spiller Cera en nørdet teenagefyr, som ingen piger værdiger et blik. Altså indtil hans mor og stedfar tager ham med på ferie i en trailerpark, hvor han møder en intellektuel pige, som matcher ham. Sammen lægger de planer for, hvordan de kan forblive tæt på hinanden efter ferien. Og så er der også lige noget med, at hun egentlig har en anden kæreste. Resultatet er naturligvis, at hovedpersonen roder sig ud i flere og flere problematiske og pinlige situationer ... men det gælder jo kærligheden.

Cera leverer en rolle, han kan til fingerspidserne, her underholdende udbygget med et dumdristigt, fransktalende alter ego. "Youth in Revolt" er sød og ofte særdeles morsom, også hjulpet af Portia Doubleday som drømmepigen og fine småroller til bl.a. Zach Galifianakis, Steve Buscemi og Justin Long. Men den er så også 'kun' en arketypisk skæv indie-ungdomsfilm.

Set på CPH:PIX.
Youth in Revolt