Scott med endnu en uimponeret præstation!

3.0
Så er Robin Hood set. Jeg kan allerede konstatere nu, at Scott fortsætter den middelmådige stime. Den første halve time fungerede fint som ren underholdning, men midterpunktet var simpelthen så ligegyldig og uinteressant, uden nogen forrm for indlevelse i de enkelte personer. Vi ser dem kun drikke og danse til ligegyldigt musik for det meste, mens forholdet mellem Crowe og Blanchett aldrig slår gnister. Crowe går for det meste og ser muggen ud. Der er slet ikke noget gejst eller udstråling i hans skuespil, og resten behøver jeg næsten ikke nævne. Helt igennem hullet persongalleri.

Historien har sine politiske oplæg, men det bliver simpelthen sjældent vedkommende eller interessant. Klimakset vækker minder om landgangen på Omaha Beach fra krigsfilmen, Saving Private Ryan, men langt mere glanspoleret i form af pg-13 ratingen, hvor både Gladiator og Kingdom Of Heaven var R. Dette mister selvfølgelig en vis intensitet (selvom scenen er underholdende), når kampene skal udkæmpes, og selvom et par stykker er vældigt fint koreograferet, så sidder man bare med en tom følelse indeni og tænker, at det hele er set 117 gange før og bedre. Scenen med Robin der affyrer den sidste pil og dræber skurken, er dog ret flot.

Scoret harmonerede desuden ikke helt med billederne. Jeg fangede mig selv i at tænke, at musikken bedre passede til en actionfilm??

Scott er jo en hårdtarbejdende håndværker, og Robin Hood er også en flot film, optaget på flotte locations, som giver filmen et naturligt look - herunder flotte skove, landskaber og den slags, som man egentlig kender fra genren. Overvældende? Nej, bestemt ikke. Jeg ender på 3/6. En acceptabel underholdning mens den kører, men ryger i glemmebogen ligeså snart man står ved udgangen.
Robin Hood