Tilbage til 80'erne

4.0
I 80’erne havde man helte, der kørte tilfældigt rundt i landskabet, hjalp folk i nød og sprængte ting i luften, uden at nogen kom til skade. Sådan er det ikke helt længere, heller ikke i denne filmatisering af én af de store 80’er-serier, men stilen fra den originale tv-serie er overraskende flot bevaret i nyfilmatiseringen af "The A-Team".

Filmen åbner med en flot sekvens, der viser, hvordan de fire helte mødte hinanden i Mexico. Og derfra fortsætter den med en nyskrivning af teamets klassiske historie: De er elitesoldater i krig, nu i Irak, og bliver sendt ud på en vigtig hemmelig mission, men lusk og forræderi ender med at få dem dømt som landsforrædere. Og så bliver de naturligvis nødt til at bryde ud af fængslet for at rense deres navne i en sag, der bl.a. involverer en dollarseddelpresse og agenter fra flere hemmelige amerikanske tjenester.

"The A-Team" på film er præcis, hvad serien var i 80’erne: Fjollet underholdning med store eksplosioner. Og det fungerer altså overraskende godt. Der er ikke mindst et par fantastiske actionsekvenser, som går fuldstændig over-the-top-amok, men gør det virkelig underholdende. Hvis du er typen, der fx bekymrer dig om, hvad der realistisk kan lade sig gøre med en kampvogn, skal du helt klart ikke se "The A-Team" - men hvis du kan slå hjernen fra, er det en ret festlig omgang tegneserie-action. Actionscenerne kammer dog over i lidt for meget synlig CGI mod slutningen, men inden da er der mange fine højdepunkter.

Filmens anden store force er den letbenede stil med masser af hurtige replikker og dumsjove situationer, som især virker på grund af et godt ramt cast. Liam Neeson er forudsigeligt god som teamets snedige leder, Hannibal Smith, men det er i høj grad Bradley Cooper, der stjæler billedet som den solbrændte, blonde, pumpede fupmager Face. Cooper har virkelig god komisk timing - det så man fx også i "The Hangover". Sydafrikanske Sharlto Copley er også et fint valg som den gale pilot, Murdock, så det er kun MMA-stjernen Rampage Jackson, der falder igennem som muskelmanden B.A. Jeg savnede simpelt hen Mr. T’s hysteriske overspil og snerren ad alt og alle. Jackson kan heller ikke spille skuespil, men så kunne han da i det mindste virke farlig!

Nævnte jeg, at det er en fjollet film? Nåmen, det er plottet så også. Det er faktisk temmelig usammenhængende, utroværdigt og masse andre grimme ting. Men det gør ikke så meget, for det tjener jo primært som undskyldning for at lade heltene lægge deres fuldstændig vanvittige planer og udføre dem med bulder og brag og en kæk bemærkning. Jeg var fint underholdt af "The A-Team", og jeg tror, at den nok skal blive en pænt stor biografsucces. Og så er det jo spørgsmålet, om vi også får "Knight Rider" på film? Og "MacGyver" og "Airwolf"?

... og hvis du var fan af den gamle serie, bør du blive siddende til efter rulleteksterne.
The A-Team