This Is Shit!

1.0
Lad mig lægge ud med at mane alle mandens fans' hovedargument til jorden med det samme: Jeg elsker rigtig mange af Jackson's numre, specielt fra 80'erne og hans sidste rigtig gode album Dangerous (mener personligt, at MJ skulle have trukket stikket efter det album). Derfor lå det mig da også på sinde, at se denne "nekrolog" over en af vor tids største popmusikere, men efter at have set filmen føler mig gevaldig snydt, ikke af Jackson, men af de grådige fjolser, som absolut har ment, at denne film overhovedet havde noget formål. Her snakker vi selvfølgelig om filmselskabet og idéfolkene bag. Hvis Jackson havde levet i dag, havde denne films indhold højest været andenrangs ekstramateriale på DVD-udgivelsen og man havde givet vis valgt, at optage showet, fremfor forberedelserne.

Det kan give god mening, at dokumentere tilblivelsen af et af verdens mest ventede og hypede shows, hvis man bare går lidt i dybden med arbejdet bag, men for pokker hvor dette ender i tyktflydende ligegyldighed og intetsigende ævl. Jeg havde konstant følelsen af, at se et meget meget langt youtubeklip for hardcore fans og ikke en dokumentar, som på nogen måde gør os klogere på noget som helst.

At filmens største dramatiske højdepunkt er Jacksons problemer med en øresnegl, siger vist mere end rigeligt om, hvor aldeles indholdsløst det hele fremstår. Mandens musik og det fantastiske sceneshow er ikke at kimse ad, men når man betragter det hele med følelsen af, at det her er et plaster på et åbent kraniebrud, så havde jeg ved gud hellere undværet og ladet mine skuffede forventninger holde myten i live.

Det stinker af penge, gør det! Det er typisk, at den grådige branche udnytter enhver tænkelig mulighed for at få kapital på kistebunden. Så Michael, jeg elsker dig! Kenny Ortega med følge, I burde skamme jer inderligt!

This is SHIT!
Michael Jackson's This Is It