Engagerer og tryllebinder...

6.0
Forventningerne var jo ikke de største, efter at ha læst anmeldelserne af filmen.
Heldigvis har jeg dog vist aldrig været mere uenig med disse og fik en fantastisk filmoplevelse.
Bornedal kan bare noget med filmmediet og leverer en film der fanger og topper, på højde med ”nattevagten” i tidernes morgen.
Han forstår at skabe en film der engagerer og tryllebinder langt ud over scenelærredet. Flotte scenarier og et fremragende lydbillede binder den lille og dog så store historie sammen, på en måde som kun Bornedal kan.
De ellers ganske uprøvede skuespillerkræfter leverer en intens og autentisk præstation helt ud over hvad man kunne tro og forvente. Bornedal fanger mesterligt disse skuespillere med tæt og nærværende kameraføring og skaber en intens stemning hvor man ikke kan undgå at føle sympati med rollerne, omend deres handlinger udadtil kan være både ufølsomme, usympatiske og direkte onde. Vi får ingen løftede pegefingre, men mere et grundlag for en større forståelse af menneskerne bag og psykologien dem mellem.
Nogle vil finde historien lidt simpel og naiv, men bag denne overflade føres vi i det lille vestjyske samfund rundt i store ting mennesker imellem. Der er ligesom i virkeligheden, ingen gode og onde i denne film – bare ganske almindelige mennesker fanget i følelser, sammenhænge og roller, der fører dem de forkerte steder hen og cementerer dem i ulykkeligheden
Fri os fra det onde