Skuffende og billig Bourne-plagiat

2.0
** KAN INDEHOLDER SPOILERS **

Jeg ved ikke hvad jeg havde forventet, men jeg var i hvert fald skuffet efterfølgende.

Salt virker som en billig Bourne-kopi om en person med et mystisk og ukendt baggrund, der ender uden allierede i en kamp mod alt og alle. Både skurkene og politiet er modstanderne uden at man rigtigt fornemmer hvorfor. Altså bortset fra, at hovedpersonens ægtemand er blevet dræbt (Bourne-kopi igen).

Modsat Bourne-filmene, der havde sin egen logik, er Salt spækket med plothuller så store, at de ødelægger den gode stemning.

Allerede i starten, da en russisk "afhopper" afslører hele pointen med et hemmeligt agentprogram. Resultatet er en hæsblæsende menneskejagt, der kunne have været undgået, hvis han havde været lidt mere diskret. Når en films karakterer handler ud fra en præmis om, at der skal skabes mest mulig spænding for seeren, så står jeg af. Den slags skal en filmkarakter slet ikke spekulere på, han skal spekulere på sine egne motiver. At afsløre en hemmelig plan for politiet, er simpelthen for dumt. Og ærgeligt for grundideen fejler sådan set ikke noget. Der kunne have kommet en rigtig god spændingsfilm ud af det, i stedet fik vi en middelmådig aktionfilm.

Disse eksempler er der flere af gennem hele filmen. Kombineret med middelmådige aktionsekvenser er der absolut ingen god grund til, at man skulle bruge sin aften på Salt.

Fik jeg sagt at slutningen nærmest indbyder til at der kommer en toer, hvor det endelige opgør skal finde sted. Har man set det før? Bourne?
Salt