Skuffende ordinær

3.0
Det er en fantastisk idé, Sylvester Stallone har fået: At samle en bunke actionstjerner fra de foregående tre årtier i én film. Desværre er filmen ikke helt så god som ideen.

"The Expendables" er nemlig baseret på de 'gode, gamle actionfilm' fra 80'erne, som Stallone selv lavede en del af. Desværre også inklusive et lidt for dumt plot og lidt for mange kiksede forsøg på humor. Hovedpersonerne er en gruppe kyniske lejesoldater, som bliver hyret til at skaffe en latinamerikansk ø-diktator af vejen. Opgaven viser sig at lugte så meget, at de i første omgang siger nej tak - men de vender så alligevel tilbage for at hjælpe diktatorens modige datter, som vil have fred og demokrati i sit land.

Altså en historie, der minder om lidt for mange halvslatne film og tv-serier fra 80'erne og er tilsvarende fyldt med huller og tåbeligheder. Det bliver desværre ikke opvejet af actionscenerne, der er ganske glimrende uden at være fremragende. Og samtidig er overraskende ekstremvoldelige, hvilket giver en ucharmerende kontrast til de mange forsøg på kække one-liners.

Blandt lejesoldaterne fungerer Jason Statham bedst, mens Stallone bare spiller sig selv igen, og Dolph Lundgren nærmer sig det pinlige. Kampsports-feinschmeckere vil bemærke, at både MMA-stjernen Randy Couture og wrestleren 'Stone Cold' Steve Austin er med - og vil formentlig sætte pris på den ekstremt indforståede humor i, at deres indbyrdes kamp ender med, at Couture banker Austin i gulvet med et klassisk wrestling-move. Men på skuespillerfronten er filmens lyspunkt så afgjort Mickey Rourke i en fantastisk afdanket birolle som gruppens tatovør og organisator. Willis' og Schwarzeneggers cameos er derimod kiksede.

"The Expendables" er ikke nogen katastrofe, for der er trods alt pænt meget gang i den plus enkelte selvironiske højdepunkter. Men samlet set er den desværre lige så forglemmelig som de 80'er-film, den primært baserer sig på. Ideen havde potentiale til noget større.
The Expendables