Robin hvem?!

2.0
For billeder og andet fra filmen bliv medlem af "Sørensen Exploitation Cinema Proudly Presents" på facebook!

Efter Richard Løvehjerte dør på sit korstog, føres kongekronen tilbage til England af hans bueskytte, Robin Longstride. I Nottingham afleverer han ridderen Loxleys sværd til dennes enke, Lady Marion. Hendes far overtaler Robin til at blive i byen en stund, og snart hjælper han de trængte landboer mod overmagten. For den nye konge er en sand despot, der nyder at udpine sit folk med uhyrlige skatter.
Ridley Scott vender tilbage til en genre han kender så udmærket (Kingdom of Heaven, Gladiator, 1492: Conquest of Paradise ) med en ny film om legenden Robin Hood. Desværre er det ikke så godt som det plejer at være når Scott svinger med sværdet. Filmen er prequel til den klassiske historie om Robin Hood, den historie vi alle kender ud og ind. Det er jo i sig selv en god ide men det hele bliver bare lidt for klichepræget, forudsigeligt og kedeligt. Det er synd for filmen er utrolig smuk at se på og besat af solide skuespillere som Russell Crowe, Cate Blanchett, Max von Sydow (især den nu 81 årige gamle svensker er en fryd) og William Hurt. Det hele starter ellers dramatisk og beskidt men bliver så bare mere og mere søvndyssende. Af en stort anlagt Holywood produktion med Ridley Scott bag roret er det her bare ikke godt nok.
De historiske elementer og karakterer man kender fra den gamle historie om Robin Hood er alle med men de bliver aldrig rigtig udnyttet eller præsenteret på en ordentlig måde.
Og nu vi er ved gamle kendinge hvorfor så ikke tage et kig på hovedpersonen. Der altså ikke meget Robin Hood over Russell Crowes karakter. Hvor er den adrætte og bueskydende Robin Hood? Scotts og Crowes version er et ordenligt buffed lokum af en bølle der mere er til kølleslag og slagsmål. Det virker helt forkert. Filmen var en stor skuffelse for man må godt havde høje forventninger til en af de bedste, Ridley Scott. PS: kom så i gang med den Alien prequel!
Robin Hood