meget overvurderet

2.0
SPOILERS

jeg har læst bogen. nogen har kaldt bogen verdens bedste krimi og sågar verdens bedste bog! dem, der har gjort det, har ikke haft hjernen med sig. Allerede fra første side i bogen hvor ham den gamle modtager en blomst, præcis som harriet plejede at sende, altså come on. så kan man da regne ud hun stadig lever. allerede fra første gang man hører at harriets far døde ved en drukneulykke.. hvor meget hjerne kræver det, at tænke sig frem til, at harriet var den ulykke?
og seriøst. harriet har opdaget nogen tæt på hende gøre noget yderst forkert. begå kvindemord.hun havde kun 2 venner hun snakkede med. ham den gamle der modtager blomster - og det er formentlig ikke ham - og så hende der var hendes bedste ven og smuglede hende ud af landet. så nogen tæt på hende... hmm, hvem kan det mon være? Hendes far? Hendes bror? come on, plottet er så gennemskueligt og forudsigeligt, som det overhovedet er muligt! men denne her anmeldelse handler ikke om bogen. for bogen. bogen ville jeg have givet 3,5 stjerne da den, trods det forudsigelige plot, var underholdende nok i perioder. filmen derimod er langt værre.

første ting: den er på svensk? det ødelægger da det hele. ingen af personerne kan tages seriøse, og de spiller alle dårligt. Sveriges mads mikkelsen var ihvertfald ikke en del af denne film.
derudover - alt det fede ved bogen, scenen hvor blomkvist indtager salanders lejlighed uden, at de kender hinanden, er jo fucked fuldstændigt op i filmen?! i bogen griner man, men i filmen.. makværk..

plottets afsløring, da blomkvist befinder sig i huset sammen med morderen, og de så bruger en kliché som, hvad lavede du egentlig her?!! Velkommen til filmskabning for tredje klasse. i dag har vi om klichéer. makværk, makværk, makværk. har du dog ikke læst bogen, og er du ikke typen der gennemskuer et ellers monster forudsigeligt plot, så er det her filmen for dig. jeg håber du nyder den mere end jeg gjorde.
Mænd der hader kvinder