Downey og Galifianakis kører den hjem

3.0
Peter skal fra Atlanta hjem til Los Angeles, hvor hans kone skal føde tre dage senere. Men i lufthavnen støder han ind i den sære Ethan, deres kufferter bliver forbyttet, og forviklingerne fører til, at de begge bliver smidt af flyet. Da både Peters bagage og tegnebog nu flyver mod Los Angeles, bliver han nødt til at tage imod Ethans tilbud om at køre med til Californien i stedet.

Dermed er rammen sat for en komisk buddy/road movie, der følger de tos færd på tværs af USA, hvor de oplever flere sære ting, mens Peter kommer til at hade den irriterende Ethan mere og mere. "Due Date" er instrueret af Todd Phillips, der senest imponerede med "The Hangover", og fra den film har han medbragt en skuespiller, som dér fik et stort gennembrud. Nemlig Zach Galifianakis, der også her spiller en bizart morsom særling i Ethan, der vil til Hollywood og være skuespiller, men åbenlyst ikke har noget talent. Over for sig har han Robert Downey Jr. som den tjekkede Peter, der dog har problemer med at styre sit temperament. Og makkerparret Downey-Galifianakis er så absolut det bedste ved "Due Date".

I modsætning til den virkelig velskrevne "The Hangover" har Phillips nemlig denne gang været medforfatter på et noget svagere manuskript. Handlingen i "Due Date" går ad ret forudsigelige road movie-veje, og selvfølgelig ender de to mænd med at have mere respekt for hinanden, helt efter buddy movie-formlen. Men Galifianakis og Downey formår altså alligevel at få "Due Date" til at blive en ganske solid komedie, som delvist fungerer via gode replikvekslinger, men overraskende nok henter endnu større grin via veltimet slapstick og kaotiske stunts.

"Due Date" får altså hevet sig hjem som halvanden times udmærket underholdning til tre store stjerner - selv om den ligner noget, man har set før. Men om ikke andet skal Todd Phillips da have ros for, at han kan gøre en onanerende fransk bulldog morsom.
Due Date