Et elektronisk eventyr - hverken mere eller mindre

5.0
TRON: Legacy er en skydeskive for finkulturelt navlefnuller, hvilket ses som et tydeligt symptom i avisanmeldelserne. Filmen er ikke intelligent, substansfuld eller stimulerende for kloge-åge. TRON er intakt et elektronisk eventyr, hvor klassiske karakterer er skiftet ud med cyber-stylede personer: Ridderne er programmer. Den jomfruelige prinsesse er en kvindelig ISO. Eventyrlandets tyran er Clu. Hestene er lighcycles og sværene er discs. Man får lyst til at tage anmelderne og andre filmsnobber i kraven og råbe "Så fat det dog!".

Historien kan virke fesen, fordi det netop er et klassisk eventyr, som vi har hørt mange gange før. Men filmmediets projekt har altid været at give publikum den komplette immersive oplevelse, hvor tilskueren sænkes ned i plottets univers og ikke slipper sit tag om din bevidsthed før rulleteksterne. Dette fuldender TRON: Legacy til perfektion.

Så vidt jeg husker fik TRON 1982 også stryg af de kulturradikale anmeldere ved den daværende premiere, men blev alligevel en kultklassiker. Lur mig om TRON: Legacy ikke gør det samme.
Tron: Legacy